AQUALIBI HEEFT SPANNENDE ONTWIKKELINGSPLANNEN

AQUALIBI HEEFT SPANNENDE ONTWIKKELINGSPLANNEN

In december 2023 breidt Aqualibi fors uit. Het betreft hoofdzakelijk de bouw van een nieuwe toren met 4 baanbrekende glijbanen. Daarnaast vinden er ook verschillende werkzaamheden plaats in het kader van het traject naar klimaatneutraliteit van het waterpark. Totale kost van het project: zo'n €30 miljoen.

Aqualibi surft op een golf van vernieuwing! Een eerste project omvat de uitbreiding van het waterpark met circa 1.000 m² door de bouw van een 25 m hoge toren met een verzameling van unieke glijbanen in de Benelux. Eind dit jaar zullen waterpretliefhebbers 4 spannende ervaringen kunnen ontdekken, gaande van zij aan zij races op banden en matten tot een wervelend avontuur in een draaikolk en een flinke adrenalinestoot op een 18 m hoge halfpipe! In een tweede fase zal het waterpark ook een tropische buitentuin openen dat ingericht wordt voor ontspanning en horeca.

We zijn erg enthousiast om een dergelijke investering voor ons waterpark aan te kondigen! ​ Deze 4 'state-of-the-art' glijbanen beschikken allemaal over baanelementen die uniek zijn in de Benelux - en zelfs in Europa. Op één van de glijbanen zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om een wedstrijdje te houden waarbij de bootjes, via waterjettechnologie, opwaarts worden gelanceerd. Dit indrukwekkende project sluit aan bij onze ambitie om Aqualibi’s positie als het referentiewaterpark van België, met spannende evaringen voor alle leeftijden, te versterken.

​Jean-Christophe Parent - CEO Walibi Belgium-Aqualibi

Traject naar klimaatneutraliteit

Ongeveer de helft van het investeringsbudget wordt toegewezen aan de energie-efficiëntie van het waterpark en aan de decarbonisering van het resterende verbruik. Sinds begin januari zijn er diverse renovatiewerken aan de gang om aanzienlijke energiebesparingen te verwezenlijken. Dit omvat onder andere de verbetering van de bestaande isolatie, de vervanging van het verwarmings- en ventilatiesysteem door hoogperformante apparatuur en de optimalisering en automatisering van de werking van energieverbruikende installaties. Bovenop de verbetering van de energieprestaties, wenst Aqualibi zijn toevoer te verduurzamen door de productie van groene stroom. Dit jaar wordt er op de personeelsparking een nieuw zonnepanelenpark - van circa 2 voetbalvelden (15.700 m²) - aangelegd, waardoor de ​ productie die door de bestaande zonnepaneleninstallaties wordt opgewekt met vier wordt vermenigvuldigd. De aangeleverde energie zal gebruikt worden voor de werking van Aqualibi. ​

Opening tijdens de krokusvakantie

De eerste fase van werkzaamheden wordt op 17 februari afgerond. Bezoekers zijn weer welkom vanaf 18 februari. Tijdens de krokusvakantie (voor de Franse Gemeenschap 2 weken) is Aqualibi op 18, 19, 24, 25 & 26 februari en 3 & 4 maart tot 22 uur geopend met verschillende activiteiten voor groot en klein. Aqualibi zal tot en met 27 augustus geopend blijven volgens de reguliere openingskalender. Nadien sluit het waterpark voor een tweede fase van werkzaamheden, die zal plaatsvinden tussen 28 augustus en 21 december 2023.

Praktische informatie

Beeldmateriaal

 

 

Over Walibi Belgium

Van ruige achtbanen tot familiale pret, Walibi’s meer dan 40 spannende attracties staan klaar om je een onvergetelijke daguitstap te bezorgen. Want of je nu komt met kleine kinderen of met vrienden die dol zijn op adrenalinestoten, in Walibi maak je gegarandeerd heerlijke nieuwe herinneringen. Wist je trouwens dat er heel wat verse attracties en belevenissen aan het park werden toegevoegd? Proef in Karma World bijvoorbeeld van het verre Indië en daag iedereen uit voor een wedstrijdje ‘om-ter-meest-popcorns-knallen’ in Popcorn Revenge! Of laat je meeslepen door het tropische ritme van Exotic World waar je oog in oog zal staan met Kondaa: de hoogste, snelste en meest angstaanjagende megacoaster in de Benelux. Kom zelf deze legendarische achtbaan temmen in Walibi, het Beste Pretpark van België. Vlakbij Brussel!

OVER AQUALIBI

Beleef een ongekend wateravontuur in Aqualibi, het grootste waterpark van België! Ontdek de nieuwe imposante toren van 25 meter hoog, het startpunt van 4 waterglijbanen, uniek in de Benelux: de Pomakaï, de Wiki Wiki, de Banzai en de Waikiki. Geniet van 8.000 m2 puur waterplezier en van de nieuwe buitenruimtes voor ontspanning en eetgelegenheden. Plezier gegarandeerd, met familie of vrienden.

Walibi Belgium
Boulevard de l'Europe 100
1300 Waver