AQUALIBI HEEFT SPANNENDE ONTWIKKELINGSPLANNEN

AQUALIBI HEEFT SPANNENDE ONTWIKKELINGSPLANNEN

In december 2023 breidt Aqualibi fors uit. Het betreft hoofdzakelijk de bouw van een nieuwe toren met 4 baanbrekende glijbanen. Daarnaast vinden er ook verschillende werkzaamheden plaats in het kader van het traject naar klimaatneutraliteit van het waterpark. Totale kost van het project: zo'n €30 miljoen.

Aqualibi surft op een golf van vernieuwing! Een eerste project omvat de uitbreiding van het waterpark met circa 1.000 m² door de bouw van een 25 m hoge toren met een verzameling van unieke glijbanen in de Benelux. Eind dit jaar zullen waterpretliefhebbers 4 spannende ervaringen kunnen ontdekken, gaande van zij aan zij races op banden en matten tot een wervelend avontuur in een draaikolk en een flinke adrenalinestoot op een 18 m hoge halfpipe! In een tweede fase zal het waterpark ook een tropische buitentuin openen dat ingericht wordt voor ontspanning en horeca.

We zijn erg enthousiast om een dergelijke investering voor ons waterpark aan te kondigen! ​ Deze 4 'state-of-the-art' glijbanen beschikken allemaal over baanelementen die uniek zijn in de Benelux - en zelfs in Europa. Op één van de glijbanen zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om een wedstrijdje te houden waarbij de bootjes, via waterjettechnologie, opwaarts worden gelanceerd. Dit indrukwekkende project sluit aan bij onze ambitie om Aqualibi’s positie als het referentiewaterpark van België, met spannende evaringen voor alle leeftijden, te versterken.

​Jean-Christophe Parent - CEO Walibi Belgium-Aqualibi

Traject naar klimaatneutraliteit

Ongeveer de helft van het investeringsbudget wordt toegewezen aan de energie-efficiëntie van het waterpark en aan de decarbonisering van het resterende verbruik. Sinds begin januari zijn er diverse renovatiewerken aan de gang om aanzienlijke energiebesparingen te verwezenlijken. Dit omvat onder andere de verbetering van de bestaande isolatie, de vervanging van het verwarmings- en ventilatiesysteem door hoogperformante apparatuur en de optimalisering en automatisering van de werking van energieverbruikende installaties. Bovenop de verbetering van de energieprestaties, wenst Aqualibi zijn toevoer te verduurzamen door de productie van groene stroom. Dit jaar wordt er op de personeelsparking een nieuw zonnepanelenpark - van circa 2 voetbalvelden (15.700 m²) - aangelegd, waardoor de ​ productie die door de bestaande zonnepaneleninstallaties wordt opgewekt met vier wordt vermenigvuldigd. De aangeleverde energie zal gebruikt worden voor de werking van Aqualibi. ​

Opening tijdens de krokusvakantie

De eerste fase van werkzaamheden wordt op 17 februari afgerond. Bezoekers zijn weer welkom vanaf 18 februari. Tijdens de krokusvakantie (voor de Franse Gemeenschap 2 weken) is Aqualibi op 18, 19, 24, 25 & 26 februari en 3 & 4 maart tot 22 uur geopend met verschillende activiteiten voor groot en klein. Aqualibi zal tot en met 27 augustus geopend blijven volgens de reguliere openingskalender. Nadien sluit het waterpark voor een tweede fase van werkzaamheden, die zal plaatsvinden tussen 28 augustus en 21 december 2023.

Praktische informatie

Beeldmateriaal

Justien Dewil
Justien Dewil Communications Manager, Walibi Belgium

 

 

Over Walibi Belgium

Dol op intense sensaties? Dan moet je in Walibi zijn! Van ruige achtbanen tot familiale fun, Walibi’s 43 attracties staan klaar om het hele gezin een sensationele daguitstap te bezorgen. Want of je nu komt met kleine kinderen of met vrienden die dol zijn op adrenlinestoten, in Walibi kan je gegarandeerd heerlijke nieuwe herinneringen maken. Sinds het nieuwe investeringsplan van 2016 worden er trouwens elk jaar verse attracties en belevenissen aan het park toegevoegd. In Exotic World geniet je bijvoorbeeld van een ritje in de exotische Tiki Waka rollercoaster, en in Karma World proef je van het verre Indië in de beste attractie van 2019: Popcorn Revenge! Je kan sinds mei 2021 trouwens nòg een nieuwe zone met een erg spannende belevenis ontdekken: Kondaa, de hoogste en snelste rollercoaster in de Benelux. Walibi Belgium werd in 2020, voor het vijfde jaar op rij, verkozen tot beste pretpark van België tijdens de Diamond Theme Park Awards.

OVER AQUALIBI

Op zoek naar waterpret om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen? Het hele jaar door kan je in Aqualibi terecht voor senationele ervaringen op wel zeven spannende glijbanen. Het hele waterparadijs baadt in de exotische sfeer van de Caraïben - met bijhorende tropische temparaturen (29°C)!  En de allerkleinsten? Die kunnen mee, want Kiddie Bay is een sensationele zone van wel 700 m2 volledig op maat van kindjes die nog niet kunnen zwemmen. Kom snel het beste Waterpark van België (2019) ontdekken! Aqualibi werd verkozen tot het beste waterpark van België (2019).

Quick fact sheet

 • Walibi ontstaan in 1975, Aqualibi in 1987
 • Sinds 2016 deel van Compagnie des Alpes
 • 2016 start investeringsplan van 100 miljoen euro
 • Recente awards:
  • IAAPA: "Best New Attraction in the World 2016" (PULSAR, Walibi Belgium)
  • TEA Thea Award : « Outstanding Achievement 2019 » (Popcorn Revenge, Walibi Belgium)
  • Diamond Theme Park Awards : "Beste waterpark van België 2019" (Aqualibi)
  • Diamond Theme Park Awards : "Beste pretpark van België 2020" (Walibi Belgium)
  • Diamond Theme Park Awards : "Beste halloweenevent Benelux 2020"  (Walibi Halloween)

Walibi Belgium
Boulevard de l'Europe 100
1300 Wavre