DIT IS HALLOWEEN IN WALIBI:

DIT IS HALLOWEEN IN WALIBI:

ijzingwekkende nieuwigheden en een verlengde openingskalender!

Wees gewaarschuwd: van 22 oktober tot en met 6 november strijken de gruwelijkste monsters weer in Walibi neer voor het grootste halloweenevenement van België! Deze herfst pakt het park uit met twee wervelende nieuwigheden en zal het griezelevenement zich voor het eerst over twee volledige openingsweken verspreiden. Ontdek snel Walibi’s huiveringwekkend halloweenaanbod, als je durft...

De dagen worden korter, het koelt sterk af en de bladeren aan de bomen krijgen stilletjes aan hun intense herfstkleuren...Dat kan maar één ding betekenen: we staan aan de vooravond van de engste periode van het jaar! Voor het eerst zal het park gedurende twee volledige weken in het teken van Halloween staan. 16 openingsdagen lang zal een ijzig gegil door de wandelpaden van Walibi weergalmen, dat nóg intenser zal klinken tijdens de 7 bloedstollende avondopeningen tot 22u.

Twee zinderende nieuwigheden

Vorig jaar trotseerden dappere bezoekers de kronkelige paadjes van ‘Lost Forest’, een spookbos waar zelfs de grootste durfals voor terugdeinsden. Met het nieuwe spookhuis ‘The Forgotten’ duikt Walibi nog een tikje verder de duisternis van het bos in. Misschien zelfs te ver? Nietsvermoedende bezoekers zullen door hun nieuwsgierigheid worden meegesleept tot bij de bron van het kwaad! Zullen ze op het nippertje ontkomen, of behoren ze voor altijd tot 'De Vergetenen"?

 • The Forgotten: openingstijden halloweendagen zonder nocturne: 14u00 – 18u00
 • The Forgotten: openingstijden halloweendagen met nocturne: 14u00 – 22u00
Halloween Walibi - Spookhuis -The Forgotten
Halloween Walibi - Spookhuis -The Forgotten

Daarnaast verwelkomt het Tiki-Theater dit najaar een verse halloweenshow! In ‘The Freaks’ ​ wisselen acrobatische stunts en meeslepende livemuziek met een heus rock-’n-rollgehalte zich in sneltempo af. Een bruisende halloweenspecial voor het hele gezin!

 • Voorstellingen halloweendagen zonder nocturne: 13u30, 15u00 en 16u30
 • Voorstellingen halloweendagen met nocturne: 14u00, 16u00 en 20u00
Persdossier Halloween Walibi 2022.pdf 13 MB

Enjoy the day… Fear the night

Halloween in Walibi staat al meer dan 20 jaar bekend om zijn huiveringwekkende aanbod. Drie indrukwekkende scarezones (Rebellion Land, Last Shelter & Psycho Circus), 4 helse spookhuizen (The Forgotten, Nagulai, The Curse of Amun & Mine Blast), een wervelende halloweenshow (The Freaks) en 2 verrassende halloweenervaringen (The Bar’hell & Freaky Pizza Buffet) jagen je deze herfst de stuipen op het lijf. Opgepast, want tijdens de 7 ijzingwekkende avondopeningen tot 22u (22, 29, 30 en 31 oktober & 1, 4 en 5 november 2022) komen de gruwelijkste monsters naar buiten en blijven nog slechts de dapperste – of onvoorzichtigste – bezoekers over. ​

Naast al dit engs beleven ook gezinnen met kinderen een griezelig gezellige Halloween in Walibi. Overdag kunnen ze terecht in de ‘Happy Halloween’-zone, kijken ze betoverd naar goocheltrucs in de ‘Magic Show’ en worden al hun zintuigen geprikkeld in het 4D-theater tijdens griezelfilm ‘Dracula’.

Praktische informatie

 • Info & Tickets: https://halloween.walibi.be/nl ​
 • Kalender
  • Halloween in Walibi: van 22 oktober t.e.m. 6 november
  • Halloweendagen zonder nocturne: 10u-18u
  • Halloweendagen met nocturne (10u-22u): 22, 29, 30 en 31 oktober & 1, 4 en 5 november 2022
 • Prijzen
  • Voorverkoop (t.e.m. 9 oktober) : €5 korting op toegangstickets
  • Toegangstickets: tussen €45 en €50 voor volwassenen & tussen €40 en €45 voor kinderen
  • Spookhuizen: tussen €5 en €8
  • Versnelde toegang – nieuw: 5 formules! https://halloween.walibi.be/nl/speedy-haunted

Beeldmateriaal:

Justien Dewil
Justien Dewil Communications Manager, Walibi Belgium
Over Walibi Belgium

Dol op intense sensaties? Dan moet je in Walibi zijn! Van ruige achtbanen tot familiale fun, Walibi’s 43 attracties staan klaar om het hele gezin een sensationele daguitstap te bezorgen. Want of je nu komt met kleine kinderen of met vrienden die dol zijn op adrenlinestoten, in Walibi kan je gegarandeerd heerlijke nieuwe herinneringen maken. Sinds het nieuwe investeringsplan van 2016 worden er trouwens elk jaar verse attracties en belevenissen aan het park toegevoegd. In Exotic World geniet je bijvoorbeeld van een ritje in de exotische Tiki Waka rollercoaster, en in Karma World proef je van het verre Indië in de beste attractie van 2019: Popcorn Revenge! Je kan sinds mei 2021 trouwens nòg een nieuwe zone met een erg spannende belevenis ontdekken: Kondaa, de hoogste en snelste rollercoaster in de Benelux. Walibi Belgium werd in 2020, voor het vijfde jaar op rij, verkozen tot beste pretpark van België tijdens de Diamond Theme Park Awards.

OVER AQUALIBI

Op zoek naar waterpret om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen? Het hele jaar door kan je in Aqualibi terecht voor senationele ervaringen op wel zeven spannende glijbanen. Het hele waterparadijs baadt in de exotische sfeer van de Caraïben - met bijhorende tropische temparaturen (29°C)!  En de allerkleinsten? Die kunnen mee, want Kiddie Bay is een sensationele zone van wel 700 m2 volledig op maat van kindjes die nog niet kunnen zwemmen. Kom snel het beste Waterpark van België (2019) ontdekken! Aqualibi werd verkozen tot het beste waterpark van België (2019).

Quick fact sheet

 • Walibi ontstaan in 1975, Aqualibi in 1987
 • Sinds 2016 deel van Compagnie des Alpes
 • 2016 start investeringsplan van 100 miljoen euro
 • Recente awards:
  • IAAPA: "Best New Attraction in the World 2016" (PULSAR, Walibi Belgium)
  • TEA Thea Award : « Outstanding Achievement 2019 » (Popcorn Revenge, Walibi Belgium)
  • Diamond Theme Park Awards : "Beste waterpark van België 2019" (Aqualibi)
  • Diamond Theme Park Awards : "Beste pretpark van België 2020" (Walibi Belgium)
  • Diamond Theme Park Awards : "Beste halloweenevent Benelux 2020"  (Walibi Halloween)

Walibi Belgium
Boulevard de l'Europe 100
1300 Wavre