FEESTELIJKE OPENING VAN NIEUWE FAMILIE-ATTRACTIE IN WALIBI

FEESTELIJKE OPENING VAN NIEUWE FAMILIE-ATTRACTIE IN WALIBI

Vrijdag, 11 augustus 2023 – Vanaf vandaag is Silverton officieel geopend voor publiek. De nieuwe familie-attractie van Walibi werd ’s ochtends ingewijd tijdens een feestelijke openingsceremonie in westernstijl.

Zo’n 100 gasten woonden de exclusieve voorstelling van Silverton deze vrijdagochtend bij. Ze werden voor deze unieke gelegenheid ondergedompeld in de ongetemde sfeer van het Wilde Westen. Na een heerlijk ontbijt met Amerikaans geïnspireerde lekkernijen en entertainment, gaf de sheriff om 10u het startschot voor de opening van de nieuwe interactieve familie-attractie. Zonder aarzelen sprongen de jongste avonturiers - vergezeld door hun ouders - aan boord van de stoomlocomotiefjes, waarna ze snel koers zetten naar een golvende rit.

Na de officiële openingsceremonie kon het grote publiek zich vanaf 14u30 ook wagen aan een eerste vermakelijke rit. Voor de eerste 5.000 Silvertonpioniers ontwikkelde Walibi Belgium een speciaal certificaat.

Silverton, een interactieve familie-attractie

Silverton is een soort molen met 12 hangende stoomlocomotiefjes. De attractie is 8,20 m hoog en heeft een diameter (bij zwierende gondels) van 17,3 m. Bezoekers kunnen per twee plaatsnemen in een wagon en zelf bepalen hoe hoog ze het toestel laten opstijgen – tot 3,80 m boven de grond en een hoek van maximaal 90°. Silverton is geschikt voor kinderen vanaf 90 cm, mits ze vergezeld zijn door een volwassene. Aan boord kunnen bezoekers ook zelfstandig geluids- en rookeffecten activeren, wat de ervaring extra interactief maakt. De totale investering voor Silverton bedraagt € 1.9 miljoen.

We zijn erg trots op het resultaat en de eerste lovende reacties. Deze investering kadert in een groot ontwikkelingsproject dat we in 2017 zijn gestart. We werken aan een globale vernieuwing van het park door thematische zones aan te leggen en een gevarieerd aanbod van nieuwe attracties toe te voegen. Zo willen we ons imago als familiepark blijven versterken.

​Jean-Christophe Parent, algemeen directeur van Walibi Belgium-Aqualibi

Op slechts een steenworp afstand van Dalton Terror neemt Silverton bezoekers mee naar de fascinerende wereld van het Wilde Westen. Om een authentieke sfeer te creëren, deed Walibi Belgium een beroep op een team van decoratiespecialisten uit Nijvel. Samen hebben ze gewerkt aan een meeslepende en realistische ervaring die grote en kleine bezoekers zal verrassen.

Walibi Summer Nights & nocturnes in Aqualibi

De opening van Silverton luidt eveneens de start van de ‘Walibi Summer Nights’. Tijdens deze drie zomernocturnes (11, 12 en 14 augustus) is het park open van 10u tot 22u, met extra entertainment vanaf 18u. De animaties en dj-sets zijn inbegrepen in het reguliere toegangsticket. Daarnaast kan je tijdens de nocturnes ook een plaats reserveren voor de Summer BBQ: https://www.walibi.be/nl/summer-nights. ​ ​

En ook Aqualibi zal op 11, 12, 13 en 14 augustus langer open zijn. Tijdens het verlengde weekend kunnen bezoekers, tot 22u, genieten van een tropische avondplons.

MEDIA

 

Over Walibi Belgium

Van ruige achtbanen tot familiale pret, Walibi’s 43 spannende attracties staan klaar om je een onvergetelijke daguitstap te bezorgen. Want of je nu komt met kleine kinderen of met vrienden die dol zijn op adrenalinestoten, in Walibi maak je gegarandeerd heerlijke nieuwe herinneringen. Wist je trouwens dat er heel wat verse attracties en belevenissen aan het park werden toegevoegd? Proef in Karma World bijvoorbeeld van het verre Indië en daag iedereen uit voor een wedstrijdje ‘om-ter-meest-popcorns-knallen’ in Popcorn Revenge! Of laat je meeslepen door het tropische ritme van Exotic World waar je oog in oog zal staan met Kondaa: de hoogste, snelste en meest angstaanjagende megacoaster in de Benelux. Kom zelf deze legendarische achtbaan temmen in Walibi, het Beste Pretpark van België. Vlakbij Brussel!

OVER AQUALIBI

Beleef een ongekend wateravontuur in Aqualibi, het grootste waterpark van België! Op 22 december wordt een imposante toren van 25 meter hoog onthuld, het startpunt van 4 waterglijbanen, uniek in de Benelux: de Duelling RocketBlast, de Rally Racer, de Tornado Wave en de Canon Bowl. Geniet van 8.000 m2 puur waterplezier en verwacht je aan buitenruimtes voor ontspanning en eetgelegenheden vanaf het voorjaar van 2024. Plezier gegarandeerd, met familie of vrienden.

Walibi Belgium
Boulevard de l'Europe 100
1300 Wavre