HALLOWEEN IN WALIBI IS TERUG, SPECTACULAIRDER DAN OOIT TEVOREN

HALLOWEEN IN WALIBI IS TERUG, SPECTACULAIRDER DAN OOIT TEVOREN

Waver – Van 16 oktober tot en met 7 november zal een ijzig gegil opnieuw over Walibi Belgium weergalmen, want Halloween is helemaal terug... en hoe! Dit jaar schroeft het pretpark zijn halloweenervaring op met een stapel indrukwekkende nieuwigheden die vele angstliefhebbers versteld zullen doen staan. Overdag is het bangelijk plezant voor gezinnen, maar o wee wanneer de zon ondergaat... Eén ding is zeker: Walibi doet deze herfst je engste nachtmerries uitkomen!

Halloween in Walibi is al meer dan 20 jaar een vaste waarde voor kleine en grote griezelamateurs. Na een jaartje coronapauze kunnen ze in Waver weer terecht voor het beste halloweenevenement van de Benelux.1 ​ Deze editie wordt wellicht de spectaculairste ooit in de geschiedenis van het park!

Volledig nieuwe beleving, met Rebellion Land als orgelpunt

Voor de échte horrorliefhebbers pakt Walibi uit met maar liefst 3 nieuwe indrukwekkende scare zones, die je naar de keel zullen grijpen met een adembenemende verhaallijn. In Last Shelter betreden durfals op eigen risico een door bloeddorstige zombies overrompeld legerkamp, en in Psycho Circus ​ zitten vreselijke killer-clowns je op de hielen. Hét orgelpunt wordt Rebellion Land: een gore bende heeft Walibi op brute wijze ingenomen en heeft zich gevestigd in een zone die ze eerst kort en klein hebben geslaan, en vervolgens hebben ingericht als een weerzinwekkende, duistere schroothoop. Aan het hoofd staat de meest gevreesde onder hen… een angstaanjagende vrouw die Cama heet. Ze verzint huiveringwekkende straffen voor onwelkome indringers. Wie even wil bekomen van al dit engs kan terecht in The Bar’Hell, de clandestiene bar van de bende. Maar opgepast... dit is een even plezante als gevaarlijke plek!

Toonaangevende spookhuizen

Halloween in Walibi, dat beleef je ook in de huiveringwekkende spookhuizen! ​ Dit jaar zorgt het park alweer voor een nieuwkomer: Lost Forest. Verwacht hier vooral geen klassiek spookhuis... Denk even terug aan de diepe, donkere bossen waarin je verdwaalt in nachtmerries waar je midden in de nacht, badend in zweet, schreeuwend van wakker wordt. Wel...Lost Forest is nòg erger.

Na een uitstekend onthaal in 2019 zijn Nagulai en The Curse of Amun terug. Beiden ondergingen enkele aanpassingen met een toegenomen angstervaring als resultaat. Tot slot, zullen menige waaghalzen de schrik van hun leven beleven in de claustrofobe mijnpaden van Mine Blast.

Een spannende nieuwe show met de beste illusionist ter wereld

Voor een gloednieuwe show in het Tiki-Theater (Exotic World) heeft Walibi Christian Farla kunnen strikken, die maar liefst drie Merlin Awards – Beste Illustionist ter wereld - ​ in ontvangst mocht nemen. Farla is een performer van het allerhoogste niveau en brengt met Lucifer Show een spectaculair, trendy en razensnel illusiespel!

 • Halloweendagen zonder nocturne: ​ 13u30 – 15u- 16u30
 • Halloweendagen met nocturne: 14u – 16u – 18u – 20u
Story image

Enjoy the Day... Fear the night

Halloween in Walibi staat synoniem voor uiterst huiveringwekkende taferelen, maar overdag levert het pretpark ook een bangelijk plezant familiaal aanbod. ​ Jonge durvertjes kunnen terecht in een gloednieuwe kinderzone, Happy Halloween, waar ze kennis maken met de Rebbiez. Dat zijn de kinderen van de bende uit Rebellion land. Ze plannen de allerbeste Halloween ooit. Om mee te mogen feesten, moet je eerst je waarde bewijzen door hun spannende uitdagingen aan te gaan. Slaag je hierin, dan weet jij waar Halloween écht om draait en ben je het waard met hen mee te doen.Verder kunnen gezinnen ook terecht bij de Magic Show voor de gekste abracadabra van het land, of genieten van een momentje griezelplezier met de nieuwe 4D-film Dracula. Het belooft alvast een griezelig gezellige herfst te worden in Waver!

Enjoy the day
Enjoy the day

Walibi is de controle kwijt…

Sinds gisteren, 4 oktober, worden de socialemediakanalen van Walibi Belgium opgeschud door bizarre videobeelden. De Facebook-, Instagram- en TikTokpagina van Walibi lijken wel gehackt. Zou dit het werk zijn van de bende uit Rebellion Land... of is er meer aan de hand? Je ontdekt het tot en met 14 oktober op ​ @walibibelgium!

Praktische info

 • website: https://halloween.walibi.be/nl
 • Data
  • Van 16 oktober t.e.m. 7 november
  • 7 nocturnes: 23, 30, 31 oktober en 1, 4, 5 en 6 november
 • Aanbod
  • 3 nieuwe, indrukwekkende scare zones : Rebellion Land, Last Shelter & Psycho Circus
  • 5 spookhuizen: Lost Forest (nieuw), Nagulai, The Curse of Amun, Mine Blast & Dracula-4D (nieuwe film voor families)
  • 1 gloednieuwe show: Lucifer Show by Christian Farla
  • 2 Halloween Experiences : The Bar’hell (nieuw) & Freaky Pizza Buffet
  • Voor gezinnen: Kinderzone Happy Halloween (nieuw), Magic Show & Dracula-4D
 • Prijzen
  • Voorverkoop t.e.m. 10 oktober (€5 korting op toegangstickets)
  • Reguliere toegangstickets tussen €38 en €47
  • Spookhuizen tussen €5 en €8
  • Versnelde toegang
   • Speedy Hell (€50) – 1 versnelde toegang tot elk spookhuis en 10% korting in shops en restaurants
   • Speedy Hell unlimited (€85)– ongelimiteerd versnelde toegang tot alle attracties, 1 versnelde toegang tot Kondaa, ​ 1 versnelde toegang tot elk spookhuis én The Bar’Hell, en 10% korting in alle shops en restaurants. ​
 • Veiligheidsmaatregelen
  • Conform de mededelingen van de Waalse regering zal vanaf 16 oktober het Covid-safe Ticket verplicht zijn vanaf de leeftijd van 16 jaar. Het dragen van een masker is niet langer verplicht na de toegangscontroles.

EXTRA BEELDMATERIAAL


1 Diamond ThemePark Awards 2020 (geen DTPA-uitreiking in 2021 wegens Covid-19)

Justien Dewil
Justien Dewil Communications Manager, Walibi Belgium
Over Walibi Belgium

Van ruige achtbanen tot familiale pret, Walibi’s 43 spannende attracties staan klaar om je een onvergetelijke daguitstap te bezorgen. Want of je nu komt met kleine kinderen of met vrienden die dol zijn op adrenalinestoten, in Walibi maak je gegarandeerd heerlijke nieuwe herinneringen. Wist je trouwens dat er heel wat verse attracties en belevenissen aan het park werden toegevoegd? Proef in Karma World bijvoorbeeld van het verre Indië en daag iedereen uit voor een wedstrijdje ‘om-ter-meest-popcorns-knallen’ in Popcorn Revenge! Of laat je meeslepen door het tropische ritme van Exotic World waar je oog in oog zal staan met Kondaa: de hoogste, snelste en meest angstaanjagende megacoaster in de Benelux. Kom zelf deze legendarische achtbaan temmen in Walibi, het Beste Pretpark van België. Vlakbij Brussel!

OVER AQUALIBI

Beleef een ongekend wateravontuur in Aqualibi, het grootste waterpark van België! Op 22 december wordt een imposante toren van 25 meter hoog onthuld, het startpunt van 4 waterglijbanen, uniek in de Benelux: de Duelling RocketBlast, de Rally Racer, de Tornado Wave en de Canon Bowl. Geniet van 8.000 m2 puur waterplezier en verwacht je aan buitenruimtes voor ontspanning en eetgelegenheden vanaf het voorjaar van 2024. Plezier gegarandeerd, met familie of vrienden.

Walibi Belgium
Boulevard de l'Europe 100
1300 Wavre