#JOBS: WALIBI EN AQUALIBI WERVEN AAN VOOR HET SEIZOEN 2022

#JOBS: WALIBI EN AQUALIBI WERVEN AAN VOOR HET SEIZOEN 2022

In Walibi is men ijverig op zoek naar 600 extra werkkrachten – seizoensmedewerkers en studenten – voor de start van het nieuwe pretparkseizoen op zaterdag 2 april. Er zijn heel wat verschillende functies zoals attractiebediener, redder, horeca-, onthaal-, verkoop- en onderhoudspersoneel... Geïnteresseerden kunnen tot 28 februari online solliciteren.

Kandidaten dienen vooral over goede sociale vaardigheden te beschikken. Bezoekerstevredenheid, gastvrijheid en kwaliteitsvolle dienstverlening zijn belangrijke sleutelwoorden.

"Wij streven ernaar om onze bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen boordevol sensaties, emoties en fijne herinneringen. Ons personeel speelt hierin een zeer belangrijke rol. Bij de aanwerving leggen we daarom de nadruk op de vriendelijkheid en de welwillendheid van de kandidaten. Ervaring in de toeristische sector of in een pretpark is geen vereiste, aangezien alle seizoensmedewerkers bij de aanvang van hun contract een gratis en certificerende opleiding krijgen.”

​Antoine Stasse, HR Manager Walibi Belgium-Aqualibi ​

Het aanwervingsproces

Geïnteresseerden dienen eerst een kort presentatiefilmpje te uploaden op het aanwervingsplatform. Deze video kan via een smartphone of webcam worden opgenomen. Na deze eerste screening worden de geselecteerde kanditaten uitgenodigd voor een digitale Job Day. Tijdens deze virtuele bijeenkomst ontmoeten ze enkele verantwoordelijken van het park en kunnen ze al hun vragen stellen. Ten slotte is er ook een fysieke aanwervingssessie in het park. Deze sessie bestaat uit 3 delen: een interview met een Walibi en/of Aqualibi-ambassadeur, een persoonlijkheidstest en een klein rollenspel. ​

Heel wat seizoensmedewerkers keren jaar na jaar terug

Elk jaar vernieuwt 65% van de seizoensmedewerkers en studenten hun contract. Dit hoge cijfer getuigt van de toegenomen inspanningen van het park om de tevredenheid van zijn personeel te verzekeren.

"Ons HR-beleid focust op het belang van welzijn op het werk. Doorheen het hele seizoen ontwikkelen we daartoe verscheidene interne acties. Wanneer de veiligheidsmaatregelen het toelaten, organiseren wij bijvoorbeeld teambuildings en drinks. Dit zijn momenten waarop onze werknemers even stoom afblazen, maar het is ook een informele ontmoeting met de andere collega’s en met het management. Hierdoor kunnen we duurzame banden smeden tussen onze teams en een gezellige sfeer creëren die zo typisch is voor Walibi!”

​Antoine Stasse, HR Manager Walibi Belgium-Aqualibi ​

Geïnteresseerden kunnen tot 28 februari online solliciteren via www.walibi.be, onder het tabblad "Jobs".

Over Walibi Belgium

Dol op intense sensaties? Dan moet je in Walibi zijn! Van ruige achtbanen tot familiale fun, Walibi’s 43 attracties staan klaar om het hele gezin een sensationele daguitstap te bezorgen. Want of je nu komt met kleine kinderen of met vrienden die dol zijn op adrenlinestoten, in Walibi kan je gegarandeerd heerlijke nieuwe herinneringen maken. Sinds het nieuwe investeringsplan van 2016 worden er trouwens elk jaar verse attracties en belevenissen aan het park toegevoegd. In Exotic World geniet je bijvoorbeeld van een ritje in de exotische Tiki Waka rollercoaster, en in Karma World proef je van het verre Indië in de beste attractie van 2019: Popcorn Revenge! Je kan sinds mei 2021 trouwens nòg een nieuwe zone met een erg spannende belevenis ontdekken: Kondaa, de hoogste en snelste rollercoaster in de Benelux. Walibi Belgium werd in 2020, voor het vijfde jaar op rij, verkozen tot beste pretpark van België tijdens de Diamond Theme Park Awards.

OVER AQUALIBI

Op zoek naar waterpret om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen? Het hele jaar door kan je in Aqualibi terecht voor senationele ervaringen op wel zeven spannende glijbanen. Het hele waterparadijs baadt in de exotische sfeer van de Caraïben - met bijhorende tropische temparaturen (29°C)!  En de allerkleinsten? Die kunnen mee, want Kiddie Bay is een sensationele zone van wel 700 m2 volledig op maat van kindjes die nog niet kunnen zwemmen. Kom snel het beste Waterpark van België (2019) ontdekken! Aqualibi werd verkozen tot het beste waterpark van België (2019).

Quick fact sheet

 • Walibi ontstaan in 1975, Aqualibi in 1987
 • Sinds 2016 deel van Compagnie des Alpes
 • 2016 start investeringsplan van 100 miljoen euro
 • Recente awards:
  • IAAPA: "Best New Attraction in the World 2016" (PULSAR, Walibi Belgium)
  • TEA Thea Award : « Outstanding Achievement 2019 » (Popcorn Revenge, Walibi Belgium)
  • Diamond Theme Park Awards : "Beste waterpark van België 2019" (Aqualibi)
  • Diamond Theme Park Awards : "Beste pretpark van België 2020" (Walibi Belgium)
  • Diamond Theme Park Awards : "Beste halloweenevent Benelux 2020"  (Walibi Halloween)

Walibi Belgium
Boulevard de l'Europe 100
1300 Wavre