#JOBS: WALIBI EN AQUALIBI WERVEN AAN VOOR HET SEIZOEN 2022

#JOBS: WALIBI EN AQUALIBI WERVEN AAN VOOR HET SEIZOEN 2022

In Walibi is men ijverig op zoek naar 600 extra werkkrachten – seizoensmedewerkers en studenten – voor de start van het nieuwe pretparkseizoen op zaterdag 2 april. Er zijn heel wat verschillende functies zoals attractiebediener, redder, horeca-, onthaal-, verkoop- en onderhoudspersoneel... Geïnteresseerden kunnen tot 28 februari online solliciteren.

Kandidaten dienen vooral over goede sociale vaardigheden te beschikken. Bezoekerstevredenheid, gastvrijheid en kwaliteitsvolle dienstverlening zijn belangrijke sleutelwoorden.

"Wij streven ernaar om onze bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen boordevol sensaties, emoties en fijne herinneringen. Ons personeel speelt hierin een zeer belangrijke rol. Bij de aanwerving leggen we daarom de nadruk op de vriendelijkheid en de welwillendheid van de kandidaten. Ervaring in de toeristische sector of in een pretpark is geen vereiste, aangezien alle seizoensmedewerkers bij de aanvang van hun contract een gratis en certificerende opleiding krijgen.”

​Antoine Stasse, HR Manager Walibi Belgium-Aqualibi ​

Het aanwervingsproces

Geïnteresseerden dienen eerst een kort presentatiefilmpje te uploaden op het aanwervingsplatform. Deze video kan via een smartphone of webcam worden opgenomen. Na deze eerste screening worden de geselecteerde kanditaten uitgenodigd voor een digitale Job Day. Tijdens deze virtuele bijeenkomst ontmoeten ze enkele verantwoordelijken van het park en kunnen ze al hun vragen stellen. Ten slotte is er ook een fysieke aanwervingssessie in het park. Deze sessie bestaat uit 3 delen: een interview met een Walibi en/of Aqualibi-ambassadeur, een persoonlijkheidstest en een klein rollenspel. ​

Heel wat seizoensmedewerkers keren jaar na jaar terug

Elk jaar vernieuwt 65% van de seizoensmedewerkers en studenten hun contract. Dit hoge cijfer getuigt van de toegenomen inspanningen van het park om de tevredenheid van zijn personeel te verzekeren.

"Ons HR-beleid focust op het belang van welzijn op het werk. Doorheen het hele seizoen ontwikkelen we daartoe verscheidene interne acties. Wanneer de veiligheidsmaatregelen het toelaten, organiseren wij bijvoorbeeld teambuildings en drinks. Dit zijn momenten waarop onze werknemers even stoom afblazen, maar het is ook een informele ontmoeting met de andere collega’s en met het management. Hierdoor kunnen we duurzame banden smeden tussen onze teams en een gezellige sfeer creëren die zo typisch is voor Walibi!”

​Antoine Stasse, HR Manager Walibi Belgium-Aqualibi ​

Geïnteresseerden kunnen tot 28 februari online solliciteren via www.walibi.be, onder het tabblad "Jobs".

Over Walibi Belgium

Van ruige achtbanen tot familiale pret, Walibi’s 43 spannende attracties staan klaar om je een onvergetelijke daguitstap te bezorgen. Want of je nu komt met kleine kinderen of met vrienden die dol zijn op adrenalinestoten, in Walibi maak je gegarandeerd heerlijke nieuwe herinneringen. Wist je trouwens dat er heel wat verse attracties en belevenissen aan het park werden toegevoegd? Proef in Karma World bijvoorbeeld van het verre Indië en daag iedereen uit voor een wedstrijdje ‘om-ter-meest-popcorns-knallen’ in Popcorn Revenge! Of laat je meeslepen door het tropische ritme van Exotic World waar je oog in oog zal staan met Kondaa: de hoogste, snelste en meest angstaanjagende megacoaster in de Benelux. Kom zelf deze legendarische achtbaan temmen in Walibi, het Beste Pretpark van België. Vlakbij Brussel!

OVER AQUALIBI

Beleef een ongekend wateravontuur in Aqualibi, het grootste waterpark van België! Op 22 december wordt een imposante toren van 25 meter hoog onthuld, het startpunt van 4 waterglijbanen, uniek in de Benelux: de Duelling RocketBlast, de Rally Racer, de Tornado Wave en de Canon Bowl. Geniet van 8.000 m2 puur waterplezier en verwacht je aan buitenruimtes voor ontspanning en eetgelegenheden vanaf het voorjaar van 2024. Plezier gegarandeerd, met familie of vrienden.

Walibi Belgium
Boulevard de l'Europe 100
1300 Wavre