Spectaculaire megacoaster Kondaa klaar voor de opening van Walibi op 8 mei

Spectaculaire megacoaster Kondaa klaar voor de opening van Walibi op 8 mei

28 april 2021 – Walibi Belgium bevestigt het nieuws waar vele sensatieliefhebbers al maanden vol ongeduld naar uitkijken: Kondaa, de snelste en hoogste achtbaan van de Benelux, zal klaar zijn voor de opening van het park op 8 mei. De spectaculaire megacoaster en het omringende gebied “Exotic World” vormen de belangrijkste investering ooit in de geschiedenis van het pretpark.

Vanaf zaterdag 8 mei is een bezoekje aan Walibi eindelijk weer mogelijk. Het Buitenplan treedt dan in werking. Het park wacht wel nog op het ministerieel besluit dat de openingsmodaliteiten moet verduidelijken. ​

Ondertussen verdubbelt Walibi het goede openingsnieuws want op 8 mei zal het publiek ook kunnen kennismaken met de langverwachte megacoaster, Kondaa.

De achtbaan torent 50m hoog boven het park uit en raast aan een topsnelheid van 113km/u over een parcours van 1.2km. Deze opzienbarende attractie breekt ook twee wereldrecords: Kondaa is de megacoaster met het meeste aantal verschillende parcourselementen én de eerste megacoaster met 15 airtimemomenten! Airtime wat?! Dat is het gevoel van gewichtloosheid; door de snelheid word je uit jouw zitje getild. Een bezoeker zal 1/3 van de tijd die hij of zij in Kondaa doorbrengt zijn zitje nauwelijks aanraken. Kondaa bevindt zich in een gloednieuwe zone: Exotic World. Hiervoor werd een gebied van 4.5ha toegevoegd aan het park. Bezoekers zullen ondergedompeld worden in een vergeten exotische wereld waar een krachtig en mysterieus wezen overheerst...

“Het enthousiasme van het publiek, zowel op nationaal als internationaal vlak, voor Kondaa is verbluffend. Tijdens de opbouw merkten we zelfs dat pretparkliefhebbers uren rond de zone kampeerden om een glimp van de attractie op te vangen. Dit is nooit gezien! Kondaa en Exotic World vormen de belangrijkste investering ooit voor Walibi en we zijn overtuigd dat dit project de uitstraling van het park op Europees vlak zal versterken.”

​Jean-Christophe Parent, CEO Walibi Belgium

Ontdek de legende van Kondaa

Er werd een meeslepende webserie van vier afleveringen gemaakt om het publiek een exclusief kijkje te bieden achter de schermen van de opbouw van het monster en zijn legende. Ontdek snel de eerste aflevering:

24 gelukkigen

Vanaf vrijdag 30 april lanceert Walibi ook een Facebookwedstrijd - #KondaaRiders – waarbij 12 duo’s kans maken op een zitje tijdens de allereerste rit van Kondaa op 8 mei. Facebook: @walibibelgium

Praktische info

Openingskalender, tickets en coronamaatregelen : www.walibi.be/nl


Noot voor redactie - Persmoment

Op donderdag 6 mei organiseert Walibi Belgium een persmoment om Kondaa en Exotic World officieel voor te stellen, met uiteraard de mogelijkheid om de nieuwe attractie te testen. Bijkomende informatie volgt nog. Wil je er graag bij zijn? Gelieve dan een e-mail te sturen naar:

Voorstelling aan parkfans

Walibi Belgium is ongelofelijk dankbaar voor zijn grote fanbasis. Helaas laten de huidige omstandigheden geen grote openingsceromonie toe. Daarom plannen onze ploegen een aangepaste voorstelling voor pretparkliefhebbers zodra de gezondheidssituatie dit toelaat. Extra info hierover volgt.

 

Over Walibi Belgium

Van ruige achtbanen tot familiale pret, Walibi’s 43 spannende attracties staan klaar om je een onvergetelijke daguitstap te bezorgen. Want of je nu komt met kleine kinderen of met vrienden die dol zijn op adrenalinestoten, in Walibi maak je gegarandeerd heerlijke nieuwe herinneringen. Wist je trouwens dat er heel wat verse attracties en belevenissen aan het park werden toegevoegd? Proef in Karma World bijvoorbeeld van het verre Indië en daag iedereen uit voor een wedstrijdje ‘om-ter-meest-popcorns-knallen’ in Popcorn Revenge! Of laat je meeslepen door het tropische ritme van Exotic World waar je oog in oog zal staan met Kondaa: de hoogste, snelste en meest angstaanjagende megacoaster in de Benelux. Kom zelf deze legendarische achtbaan temmen in Walibi, het Beste Pretpark van België. Vlakbij Brussel!

OVER AQUALIBI

Beleef een ongekend wateravontuur in Aqualibi, het grootste waterpark van België! Op 22 december wordt een imposante toren van 25 meter hoog onthuld, het startpunt van 4 waterglijbanen, uniek in de Benelux: de Duelling RocketBlast, de Rally Racer, de Tornado Wave en de Canon Bowl. Geniet van 8.000 m2 puur waterplezier en verwacht je aan buitenruimtes voor ontspanning en eetgelegenheden vanaf het voorjaar van 2024. Plezier gegarandeerd, met familie of vrienden.

Walibi Belgium
Boulevard de l'Europe 100
1300 Wavre