Walibi Belgium: persdossier Seizoen 2023

Walibi Belgium: persdossier Seizoen 2023

Walibi Belgium bereidt zich voor op een nieuw seizoen! Vanaf zaterdag 1 april kuieren er weer bezoekers door de wandelpaden van het park, klaar voor een belevenis boordevol kicks, emoties én verbazing...

Sinds enkele jaren stapelen de getuigenissen van bezoekers die positief verrast zijn door de evolutie van het park zich op. Na de aankondiging van het ontwikkelingsplan in 2018 is Walibi Belgium blijven investeren in zijn transformatie naar een steeds kwalitatievere en onderdompelende ervaring gericht op een publiek van alle leeftijden. Tot nu toe werden er 5 meeslepende ‘Worlds’, 6 nieuwe attracties, 5 eetgelegenheden en 2 shops aan het aanbod toegevoegd. En het houdt niet op! Een terugblik op de evolutie van Walibi sinds 2018, nieuwigheden en een verruimde openingskalender... Ontdek het volledige programma van 2023 in het persdossier.

Persdossier seizoen 2023.pdf 21 MB

BEELDMATERIAAL

Evolutie van het park sinds 2018:

Evenementen: nieuw - winteropening 2023

Nieuwigheden 2023:

 • Familie-attractie Silverton in Walibi (zomer 2023)
 • 4 baanbrekende glijbanen in Aqualibi (december 2023)

Key visual 2023

Laat je verrassen
Laat je verrassen

PERSCONTACT

Justien Dewil
Justien Dewil Communications Manager, Walibi Belgium

 

Over Walibi Belgium

Dol op intense sensaties? Dan moet je in Walibi zijn! Van ruige achtbanen tot familiale fun, Walibi’s 43 attracties staan klaar om het hele gezin een sensationele daguitstap te bezorgen. Want of je nu komt met kleine kinderen of met vrienden die dol zijn op adrenlinestoten, in Walibi kan je gegarandeerd heerlijke nieuwe herinneringen maken. Sinds het nieuwe investeringsplan van 2016 worden er trouwens elk jaar verse attracties en belevenissen aan het park toegevoegd. In Exotic World geniet je bijvoorbeeld van een ritje in de exotische Tiki Waka rollercoaster, en in Karma World proef je van het verre Indië in de beste attractie van 2019: Popcorn Revenge! Je kan sinds mei 2021 trouwens nòg een nieuwe zone met een erg spannende belevenis ontdekken: Kondaa, de hoogste en snelste rollercoaster in de Benelux. Walibi Belgium werd in 2020, voor het vijfde jaar op rij, verkozen tot beste pretpark van België tijdens de Diamond Theme Park Awards.

OVER AQUALIBI

Op zoek naar waterpret om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen? Het hele jaar door kan je in Aqualibi terecht voor senationele ervaringen op wel zeven spannende glijbanen. Het hele waterparadijs baadt in de exotische sfeer van de Caraïben - met bijhorende tropische temparaturen (29°C)!  En de allerkleinsten? Die kunnen mee, want Kiddie Bay is een sensationele zone van wel 700 m2 volledig op maat van kindjes die nog niet kunnen zwemmen. Kom snel het beste Waterpark van België (2019) ontdekken! Aqualibi werd verkozen tot het beste waterpark van België (2019).

Quick fact sheet

 • Walibi ontstaan in 1975, Aqualibi in 1987
 • Sinds 2016 deel van Compagnie des Alpes
 • 2016 start investeringsplan van 100 miljoen euro
 • Recente awards:
  • IAAPA: "Best New Attraction in the World 2016" (PULSAR, Walibi Belgium)
  • TEA Thea Award : « Outstanding Achievement 2019 » (Popcorn Revenge, Walibi Belgium)
  • Diamond Theme Park Awards : "Beste waterpark van België 2019" (Aqualibi)
  • Diamond Theme Park Awards : "Beste pretpark van België 2020" (Walibi Belgium)
  • Diamond Theme Park Awards : "Beste halloweenevent Benelux 2020"  (Walibi Halloween)

Walibi Belgium
Boulevard de l'Europe 100
1300 Wavre