WALIBI GAMING: het niet te missen e-sportsevenement van de zomer!

WALIBI GAMING: het niet te missen e-sportsevenement van de zomer!

Van 18 tot en met 21 augustus zal het Tiki-Theater - het amfitheater van Walibi Belgium – zich omtoveren tot een waar e-sportswalhalla! Gedurende 4 dagen zullen bezoekers meer dan 20 pro-gamers en bekende streamers kunnen ontmoeten, bewonderen en zelfs uitdagen in spannende livesessies van Fortnite, Rocket League, Trackmania en Fifa. Daarnaast zullen ze ook diverse game-animaties kunnen ontdekken in een 1.500 m² groot Gaming Center. Walibi Gaming wordt hét niet te missen e-sportsevenement van de zomer!

In 2019 konden Fortnite-fans reeds twee avonden in het Tiki-Theater bijwonen met livesessies van het populaire computerspel. Enkele bezoekers werden zelfs uit het publiek geselecteerd om het op te nemen tegen de aanwezige e-sportshelden. Dit jaar vindt Walibi Gaming plaats tussen 18 en 21 augustus, met twee avondopeningen tot 22u op 19 en 20 augustus. Voor deze tweede editie wordt het aanbod verrijkt met livesessies van verschillende games en een gloednieuw Gaming Center!

Nog meer livesessies in het Tiki-Theater

Voor de gelegenheid wordt het Tiki-Theater omgetoverd tot een heuse e-sportsarena! Meer dan 20 professionele gamers en streamers nemen het vier dagen lang op tegen bezoekers uit het publiek in spannende livesessies van Fortnite, Rocket League, Trackmania en Fifa. Om de sessies als toeschouwer bij te wonen, dienen bezoekers hun gratis toegang te reserveren. Om kans te maken op een plekje achter één van de consoles op het podium dienen geïnteresseerden zich in te schrijven voor de loting. ​

Alle informatie met betrekking tot de reserveringen en inschrijvingen is beschikbaar op: www.walibi.be/nl/walibi-gaming.

Story image

Exclusieve ervaringen in het Gaming Center !

Daarnaast verrijkt een nieuw Gaming Center van 1.500m² het aanbod met een groot aantal game-animaties. Bezoekers kunnen er hun favoriete gamers ontmoeten tijdens Meet & Greets alsook exclusieve virtual reality-games ontdekken, net als een groot aantal andere populaire games: Racingsimulatie op Gran Turismo 7, arcadespellen... en nog veel meer!

Praktische informatie

 • Walibi Gaming vindt plaats van 18 t.e.m. 21 augustus, tijdens de openingsuren van het park (tussen 10u en 19u). Avondopening tot 22u op 19 en 20 augustus. ​
 • Er is voor dit evenement geen supplement bovenop het toegangsticket tot het park of het Walibi-abonnement.
 • De Walibi Gaming-activiteiten zijn gratis toegankelijk in het park, maar de toegang tot de livesessies in het Tiki-Theater gebeurt wel op basis van reservering. ​
 • De attracties van het park zijn beschikbaar tijdens het Walibi Gaming-evenement.
Guillaume Morghen Brand Manager, Walibi Belgium

 

 

Over Walibi Belgium

Dol op intense sensaties? Dan moet je in Walibi zijn! Van ruige achtbanen tot familiale fun, Walibi’s 43 attracties staan klaar om het hele gezin een sensationele daguitstap te bezorgen. Want of je nu komt met kleine kinderen of met vrienden die dol zijn op adrenlinestoten, in Walibi kan je gegarandeerd heerlijke nieuwe herinneringen maken. Sinds het nieuwe investeringsplan van 2016 worden er trouwens elk jaar verse attracties en belevenissen aan het park toegevoegd. In Exotic World geniet je bijvoorbeeld van een ritje in de exotische Tiki Waka rollercoaster, en in Karma World proef je van het verre Indië in de beste attractie van 2019: Popcorn Revenge! Je kan sinds mei 2021 trouwens nòg een nieuwe zone met een erg spannende belevenis ontdekken: Kondaa, de hoogste en snelste rollercoaster in de Benelux. Walibi Belgium werd in 2020, voor het vijfde jaar op rij, verkozen tot beste pretpark van België tijdens de Diamond Theme Park Awards.

OVER AQUALIBI

Op zoek naar waterpret om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen? Het hele jaar door kan je in Aqualibi terecht voor senationele ervaringen op wel zeven spannende glijbanen. Het hele waterparadijs baadt in de exotische sfeer van de Caraïben - met bijhorende tropische temparaturen (29°C)!  En de allerkleinsten? Die kunnen mee, want Kiddie Bay is een sensationele zone van wel 700 m2 volledig op maat van kindjes die nog niet kunnen zwemmen. Kom snel het beste Waterpark van België (2019) ontdekken! Aqualibi werd verkozen tot het beste waterpark van België (2019).

Quick fact sheet

 • Walibi ontstaan in 1975, Aqualibi in 1987
 • Sinds 2016 deel van Compagnie des Alpes
 • 2016 start investeringsplan van 100 miljoen euro
 • Recente awards:
  • IAAPA: "Best New Attraction in the World 2016" (PULSAR, Walibi Belgium)
  • TEA Thea Award : « Outstanding Achievement 2019 » (Popcorn Revenge, Walibi Belgium)
  • Diamond Theme Park Awards : "Beste waterpark van België 2019" (Aqualibi)
  • Diamond Theme Park Awards : "Beste pretpark van België 2020" (Walibi Belgium)
  • Diamond Theme Park Awards : "Beste halloweenevent Benelux 2020"  (Walibi Halloween)

Walibi Belgium
Boulevard de l'Europe 100
1300 Wavre