WALIBI WERFT NIEUWE SEIZOENSMEDEWEKERS AAN VIA VIRTUEEL EVENEMENT

WALIBI WERFT NIEUWE SEIZOENSMEDEWEKERS AAN VIA VIRTUEEL EVENEMENT

Het park mag deze winterperiode dan wel gesloten zijn, dat betekent niet dat de teams op hun lauweren rusten. In tegendeel, achter de schermen is men al volop op zoek naar zij die het nieuwe seizoen zullen animeren. Daartoe organiseert Walibi op 25 januari en 1 februari een virtueel evenement waar geïnteresseerde kandidaten en parkverantwoordelijken elkaar zullen kunnen ontmoeten.

Jaarlijks start Walibi in januari zijn zoektocht naar de 600 seizoensmedewerkers en studenten die de bezoekers vanaf zaterdag 1 april zullen ontvangen. Attractiepiloot, horecaverantwoordelijke, schoonmaakpersoneel, receptionist redder, animatiemedewerker... Het zijn enkele voorbeelden van de vele werkmogelijkheden die het park te bieden heeft! Alle juiste profielen vinden in slechts 3 maanden tijd is echter geen eenvoudige klus. Om hen daarbij te helpen, organiseert het hr-team dit jaar een virtueel evenement: Walibi Job Days.

Het belangrijkste doel van de Walibi Job Days - die plaatsvinden op 25 januari en 1 februari om 18u - is om snel zoveel mogelijk kandidaten te ontmoeten die geïnteresseerd zijn in een baan bij Walibi of Aqualibi en hen meer informatie te bieden over het leven in ons bedrijf. Dit virtuele evenement is ook een unieke kans om de verschillende teamverantwoordelijken te ontmoeten. De inschrijvingen verlopen goed: de eerste dag - 25 januari - is al volgeboekt met meer dan 1.000 inschrijvingen! ​ Het is wel nog steeds mogelijk om je voor de sessie op 1 februari in te schrijven via onze website www.walibi.be. Je kan ook altijd direct solliciteren door te klikken op het tabblad "Jobs NL".
​Antoine Stasse - hr-manager Walibi Belgium-Aqualibi

Wat zijn de vereiste vaardigheden?

De tevredenheid van onze bezoekers, gastvrijheid en dienstgerichtheid zijn sleutelwoorden bij Walibi. Het park hecht bijgevolg veel belang aan vriendelijke, dynamische, welwillende en verantwoordelijke profielen. Ervaring in toerisme of in een ander pretpark is geen vereiste, want alle seizoensmedewerkers genieten een gratis en certificerende opleiding georganiseerd in samenwerking met FOREM.

Een geplande winteropening

Ook de geplande winteropening eind dit jaar biedt mooie perspectieven:

We werven eigenlijk het hele seizoen door aan. We versterken onze teams voornamelijk tijdens de grote hoogtepunten, zoals de zomerperiode of bij Halloween. Recent kondigde het park aan dit jaar bij Kerst te willen openen. Hierdoor zullen we ook contracten kunnen aanbieden voor de nieuwe openingsperiode tijdens de kerstvakantie van 2023. ​
​Antoine Stasse, hr-manager Walibi Belgium-Aqualibi

Geïnteresseerden kunnen nog tot en met 12 februari 2023 solliciteren via ​ www.walibi.be (tab « jobs NL»).

Justien Dewil
Justien Dewil Communications Manager, Walibi Belgium

 

Over Walibi Belgium

Dol op intense sensaties? Dan moet je in Walibi zijn! Van ruige achtbanen tot familiale fun, Walibi’s 43 attracties staan klaar om het hele gezin een sensationele daguitstap te bezorgen. Want of je nu komt met kleine kinderen of met vrienden die dol zijn op adrenlinestoten, in Walibi kan je gegarandeerd heerlijke nieuwe herinneringen maken. Sinds het nieuwe investeringsplan van 2016 worden er trouwens elk jaar verse attracties en belevenissen aan het park toegevoegd. In Exotic World geniet je bijvoorbeeld van een ritje in de exotische Tiki Waka rollercoaster, en in Karma World proef je van het verre Indië in de beste attractie van 2019: Popcorn Revenge! Je kan sinds mei 2021 trouwens nòg een nieuwe zone met een erg spannende belevenis ontdekken: Kondaa, de hoogste en snelste rollercoaster in de Benelux. Walibi Belgium werd in 2020, voor het vijfde jaar op rij, verkozen tot beste pretpark van België tijdens de Diamond Theme Park Awards.

OVER AQUALIBI

Op zoek naar waterpret om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen? Het hele jaar door kan je in Aqualibi terecht voor senationele ervaringen op wel zeven spannende glijbanen. Het hele waterparadijs baadt in de exotische sfeer van de Caraïben - met bijhorende tropische temparaturen (29°C)!  En de allerkleinsten? Die kunnen mee, want Kiddie Bay is een sensationele zone van wel 700 m2 volledig op maat van kindjes die nog niet kunnen zwemmen. Kom snel het beste Waterpark van België (2019) ontdekken! Aqualibi werd verkozen tot het beste waterpark van België (2019).

Quick fact sheet

 • Walibi ontstaan in 1975, Aqualibi in 1987
 • Sinds 2016 deel van Compagnie des Alpes
 • 2016 start investeringsplan van 100 miljoen euro
 • Recente awards:
  • IAAPA: "Best New Attraction in the World 2016" (PULSAR, Walibi Belgium)
  • TEA Thea Award : « Outstanding Achievement 2019 » (Popcorn Revenge, Walibi Belgium)
  • Diamond Theme Park Awards : "Beste waterpark van België 2019" (Aqualibi)
  • Diamond Theme Park Awards : "Beste pretpark van België 2020" (Walibi Belgium)
  • Diamond Theme Park Awards : "Beste halloweenevent Benelux 2020"  (Walibi Halloween)

Walibi Belgium
Boulevard de l'Europe 100
1300 Wavre