Walibi Winter: pretpark opent voor het eerst in 48 jaar zijn deuren voor de feestdagen

Ervaar hartverwarmende sensaties en laat je verblinden door een reeks nieuwigheden

Waver, 9 november 2023 – Het pretpark Walibi, dat in de zomer van 1975 werd geopend, veroverde over de jaren heen de harten van zijn bezoekers dankzij de authentieke ervaringen en sensaties die het biedt. Deze winter, vanaf 16 december, trekt Walibi voor het eerst zijn winterjas aan. Voor de gelegenheid wordt het park letterlijk omgetoverd en overspoeld door de geest van Kerstmis: 4 themazones, 3 magische activiteiten en zelfs een kerstmarkt zijn tot in het kleinste detail uitgedacht en ontwikkeld om de ogen van jong en oud te laten twinkelen. Sluit het jaar af in stijl en laat je omarmen door hartverwarmende sensaties!

Een primeur in de geschiedenis van Walibi

Hoewel de winteropening een primeur is in de geschiedenis van het pretpark sinds de opening op 26 juli 1975, heeft Walibi er zoals gewoonlijk alles aan gedaan om de bezoekers te verrassen door hen een ervaring te bieden die deze tijd van het jaar waardig is: magie, gezelligheid en smakelijk genot staan op het programma van dit betoverende evenement.

Het enthousiasme van de Managing Director van Walibi Belgium, Jean-Christophe Parent, werkt aanstekelijk: "De opening van het park in de winter was voor ons alleen maar een optie als we het groots konden aanpakken en ons publiek opnieuw konden verrassen. Ik ben er zeker van dat het harde werk van onze teams om het park te transformeren in een betoverende, glinsterende wereld, gezinnen en vriendengroepen die op zoek zijn naar een warm onthaal tijdens de feestdagen zal verblinden".
Story image

4 betoverende themazones...

Naast de 38 kinder-, familie- en thrillattracties(1) waar het park bekend om staat, zijn er ter plekke 4 themazones en 3 magische activiteiten te ontdekken: de Glowing Greetings zone, gelegen aan de ingang van het park, dompelt de bezoekers meteen bij aankomst onder in de betoverende kerstsfeer. Een heleboel lichtjes, geluidseffecten, notenkrakers in Walibistijl en een 8 meter hoge kerstboom zullen jong en oud in verrukking brengen. Vervolgen ze hun weg door het park, dan komen de bezoekers in de zone Alpine Village, op het niveau van de Weerwolf: een bergdecor begeleidt de feestelijke sfeer van de kerstmarkt, met 18 chalets waar bezoekers raclettes, tartiflettes en andere winterse specialiteiten kunnen proeven, evenals artikelen kopen met een thema voor de gelegenheid. Deze tweede themazone wordt gevolgd door Frozen Land, een gewoonweg magische omgeving geïnspireerd door het Verre Noorden, met een ijsbaan van 750 m2 en een show (die 3 keer per dag speelt), een gletsjerbar en een lichtgevende wandeling door een betoverd bos. Tot slot ontdekken bezoekers aan de andere kant van het park de 4e zone, speciaal voor de allerkleinsten: Polar Playground is een feestelijke speeltuin waar de kleintjes de kans krijgen om de Kerstman zelf en zijn elfen te ontmoeten, een magisch moment om met het hele gezin te delen.

Story image

... en 3 exclusieve magische activiteiten

Exclusief voor de winteropening biedt Walibi zijn bezoekers 3 buitengewone, dromerige activiteiten: in het Crystal Pavilion kunnen bezoekers schaatsen op een 750 m2 grote overdekte ijsbaan en 3 keer per dag genieten van een betoverende show. Voor de allerkleinsten zullen in één van de oudste en meest iconische attracties van Walibi, Melody Road, charmante koetsen rijden langs een route die 5 betoverende scènes onthult die kinderen in verrukking zullen brengen. Wonder Woods maakt de 'winterse' ervaring van het park compleet: in het hart van een betoverd bos worden bezoekers meegenomen naar een wereld vol fantasie, magie en verwondering, die tot leven komt terwijl ze erlangs lopen.

Een aanbod aangepast aan het seizoen

Het winterseizoen van Walibi begint in het weekend van 16 en 17 december. Van 23 december 2023 tot 7 januari 2024 is het park elke dag geopend, behalve op 25 december en 1 januari. De winterbeleving begint om 11 uur 's ochtends en eindigt om 19 uur 's avonds, behalve op 24 en 31 december, dan sluit het park een uur eerder, om 18 uur 's avonds, zodat je meer tijd met je gezin kunt doorbrengen.

Story image

Tickets kosten €40 voor volwassenen en €35,50 voor kinderen. Kinderen onder 1 meter genieten het hele jaar door van gratis inkom in het park.

Story image

(1) Waterattracties (Radja River en Flash Back) en de Vampire zijn niet toegankelijk voor bezoekers tijdens het Walibi Winter evenement.

Walibi Winter - Bijlagen Walibi Winter - Bijlagen.pdf - 14 MB

*** EINDE PERSBERICHT ***

Perscontact:
Guillaume Morghen, Marketing Director, Walibi Belgium
+32 479 83 80 41
Guillaume.Morghen@walibi.com

Over Walibi Belgium

Van ruige achtbanen tot familiale pret, Walibi’s 43 spannende attracties staan klaar om je een onvergetelijke daguitstap te bezorgen. Want of je nu komt met kleine kinderen of met vrienden die dol zijn op adrenalinestoten, in Walibi maak je gegarandeerd heerlijke nieuwe herinneringen. Wist je trouwens dat er heel wat verse attracties en belevenissen aan het park werden toegevoegd? Proef in Karma World bijvoorbeeld van het verre Indië en daag iedereen uit voor een wedstrijdje ‘om-ter-meest-popcorns-knallen’ in Popcorn Revenge! Of laat je meeslepen door het tropische ritme van Exotic World waar je oog in oog zal staan met Kondaa: de hoogste, snelste en meest angstaanjagende megacoaster in de Benelux. Kom zelf deze legendarische achtbaan temmen in Walibi, het Beste Pretpark van België. Vlakbij Brussel!

OVER AQUALIBI

Beleef een ongekend wateravontuur in Aqualibi, het grootste waterpark van België! Op 22 december wordt een imposante toren van 25 meter hoog onthuld, het startpunt van 4 waterglijbanen, uniek in de Benelux: de Duelling RocketBlast, de Rally Racer, de Tornado Wave en de Canon Bowl. Geniet van 8.000 m2 puur waterplezier en verwacht je aan buitenruimtes voor ontspanning en eetgelegenheden vanaf het voorjaar van 2024. Plezier gegarandeerd, met familie of vrienden.

Walibi Belgium
Boulevard de l'Europe 100
1300 Wavre