Aqualibi heropent na 8 maanden renovatiewerken: nog meer waterplezier! 

Waver, 22 december 2023 – Na de lancering van zijn eerste winterseizoen afgelopen weekend onthult Walibi Belgium enthousiast zijn gloednieuwe waterbelevenis, waarmee het zijn bezoekers onvergetelijke sensaties, optimaal comfort en een totaalbeleving wil bieden. Dit omvangrijke uitbreidingsproject bestaat in de bouw van een toren, waar 4 nieuwe waterglijbanen vertrekken en aankomen, alsook de vernieuwing van de infrastructuur en een grondige energierenovatie. Het is het meest ambitieuze project van het waterpark sinds zijn oprichting in 1987.  

Investering van 30 miljoen euro die Aqualibi herpositioneert in de Benelux 

Op 28 augustus 2023 sloot Aqualibi de deuren voor de tweede fase van de grootste uitbreidings- en renovatiewerken uit zijn geschiedenis. Daarmee wil het waterpark zijn infrastructuur vernieuwen en een energierenovatie realiseren. In de lente van 2023 vond al een eerste uitbreidingsfase plaats voor de bouw van een 25 m hoge toren in de vorm van een afgeknotte piramide, waar 4 waterglijbanen vertrekken en aankomen die uniek zijn in de Benelux. 

Vandaag stelt het waterpark vol trots officieel zijn 4 nieuwe glijbanen voor: 

  • De Pomakai leidt de rubberen bootjes voor 2 recht in een reuzendraaikolk, waar je een wervelend avontuur beleeft, uiteindelijk in de opening belandt en wordt meegesleept in een duizelingwekkende laatste afdaling.  
  • Op de Wiki Wiki daag je je vrienden uit in een matjesrace op twee banen, met verschillende duelpunten om het competitiebeest in je boven te halen in een zij aan zij sprint. Dit is de eerste glijbaan in zijn soort in de Benelux. 
  • De Banzai biedt de mogelijkheid om een wedstrijdje te houden in bootjes voor 2, die razendsnel op en neer zoeven dankzij innovatieve waterjettechnologie. Dit is de eerste waterattractie in haar soort in Europa.  
  • Op de Waikiki scheur je in bootjes voor 2 eerst tegen hoge snelheid door een bocht langs de buitenwand en daarna trotseer je een gigantisch hoge golf voor de ultieme adrenalinekick. Dit is de eerste glijbaan in Europa die een ‘golf’ combineert met een ‘versnellingsbocht’. 
Enkele werknemers van Walibi hadden het geluk om deze nieuwe attracties als eersten te kunnen uittesten: “De verschillende glijbanen zorgen voor intense en onverwachte sensaties. Maar wat me vooral is opgevallen, is de variatie die deze nieuwe toren biedt: of je nu een competitiebeest of een teamspeler bent: iedereen vindt zijn gading! Het moeilijkste is om te kiezen”, getuigt Guillaume Morghen, Directeur Marketing bij Walibi Belgium. 
Aqualibi - Bijlagen.pdf 4 MB

De nieuwe toren is met het bestaande waterpark verbonden via een overdekte gang langs de wilde rivier ‘Rapido’. Met deze uitbreiding van zowat 1.000 m² is Aqualibi tegenwoordig 8.000 m² groot. De aankleding van de toren is geïnspireerd op de surfwereld, waardoor de bezoekers de indruk hebben midden in een golf te worden ondergedompeld. 

Naast die indrukwekkende uitbreiding zal Aqualibi in de lente van 2024 een buitentuin voor ontspanning en horeca openen naast het bestaande restaurant ‘Palm Beach’. Ook zijn nog andere werkzaamheden uitgevoerd om het bezoekerscomfort in het bestaande gedeelte van Aqualibi te optimaliseren. Het park verbouwt – onder andere – zijn onthaalruimte. 

Het enthousiasme van Julien Demonté, Directeur van Aqualibi, is aanstekelijk: “Aqualibi gaat een nieuw tijdperk in. We staan te popelen om onze eerste bezoekers te verwelkomen en hun reacties te horen op deze grote veranderingen. Door deze investering zal Aqualibi weer een prominente plaats innemen op de lijst van must-see attracties en parken.” 

Meer fun, minder CO2 

Begin 2023 kondigde de directie van Walibi Belgium – Aqualibi een traject naar klimaatneutraliteit aan voor de hele site in Waver tegen 2030. De werkzaamheden in Aqualibi zijn erop gericht de energieprestaties van het waterpark te verbeteren en het resterende verbruik koolstofarmer te maken.  

Er zijn verschillende maatregelen gecombineerd om het energieverbruik van Aqualibi te verminderen. Ten eerste heeft het waterpark alle bestaande isolatie verbeterd: de doorzichtige daken, gevels, platte daken en deuren zijn stuk voor stuk aangepakt. Daarnaast zijn nieuwe verwarmings- en ventilatiesystemen met een hoge energie-efficiëntie geïnstalleerd om te voldoen aan de behoefte aan warm water en deels ook de behoefte aan warme omgevingslucht. Verder zijn de energieverslindende installaties, zoals de motoren van de waterattracties, eveneens vervangen. Ten slotte is er actie ondernomen om het waterverbruik terug te dringen.  

Jean-Christophe Parent, CEO Walibi Belgium-Aqualibi, licht toe: “Investeren in een uitbreidingsproject is spannend. Maar dat verliest alle betekenis als we niet de ambitie hebben onze energieprestaties te verbeteren om onze koolstofvoetafdruk te minimaliseren. Ik ben net zo trots om de nieuwe toren in te huldigen als om de energierenovatie te presenteren. Het een kan niet zonder het ander.” 

Het doel van al die werkzaamheden is het energieverbruik van het waterpark vanaf 2024 met 80 % te verminderen tegenover het gemiddelde verbruik van de voorbije jaren. 

*** EINDE PERSBERICHT *** 

Perscontact: 
Heléna Fernandez Rivera, Communications Manager, Walibi Belgium 
+32 477 85 47 07 
​helena.fernandez@walibi.com

Over Walibi Belgium

Van ruige achtbanen tot familiale pret, Walibi’s 43 spannende attracties staan klaar om je een onvergetelijke daguitstap te bezorgen. Want of je nu komt met kleine kinderen of met vrienden die dol zijn op adrenalinestoten, in Walibi maak je gegarandeerd heerlijke nieuwe herinneringen. Wist je trouwens dat er heel wat verse attracties en belevenissen aan het park werden toegevoegd? Proef in Karma World bijvoorbeeld van het verre Indië en daag iedereen uit voor een wedstrijdje ‘om-ter-meest-popcorns-knallen’ in Popcorn Revenge! Of laat je meeslepen door het tropische ritme van Exotic World waar je oog in oog zal staan met Kondaa: de hoogste, snelste en meest angstaanjagende megacoaster in de Benelux. Kom zelf deze legendarische achtbaan temmen in Walibi, het Beste Pretpark van België. Vlakbij Brussel!

OVER AQUALIBI

Beleef een ongekend wateravontuur in Aqualibi, het grootste waterpark van België! Op 22 december wordt een imposante toren van 25 meter hoog onthuld, het startpunt van 4 waterglijbanen, uniek in de Benelux: de Duelling RocketBlast, de Rally Racer, de Tornado Wave en de Canon Bowl. Geniet van 8.000 m2 puur waterplezier en verwacht je aan buitenruimtes voor ontspanning en eetgelegenheden vanaf het voorjaar van 2024. Plezier gegarandeerd, met familie of vrienden.

Walibi Belgium
Boulevard de l'Europe 100
1300 Wavre